Økologi og kosttilskud

posted in: Kost | 0

Jeg prøver så vidt muligt at vælge økologiske varer, uden at være fanatisk. Da økologiske varer ofte indeholder langt færre potentielt allergifremkaldende ingredienser og tilsætningsstoffer, formoder jeg at det er bedre for kroppen.

Denne app kan jeg anbefale, når en ingrediens eller et E-nummer skal tjekkes for mulig allergifremkaldende virkning.

Kosttilskud

Multivitamin

Da jeg ikke får mælk og æg, tager jeg dagligt en almindelig multivitamin-pille. Den sørger for at jeg ikke mangler et eller andet vitamin eller mineral i kosten.


Magnesium

Magnesium er et mineral som har stor indvirkning på vores helbred. Mineralet indgår i over 300 forskellige processer i kroppen og er bl.a. vigtigt for at hjerne og celledeling fungerer korrekt. Personligt var det efter en periode med stress-symptomer, at jeg begyndte at læse om magnesiums mange gode egenskaber. Hvis man er stresset og har tankemylder i hovedet, samt følelsen af uoplagthed, så er magnesium et kosttilskud jeg kan anbefale. Følelsen af “for mange tanker i hovedet” forsvandt som dug for solen efter de første par dage på magnesium-tilskud.

Læs mere om magnesiums mange gode egenskaber på Videnskab.dk.


Jeg kan anbefale Magnesiumtilskuddet fra NutriPharma, da det indeholder de rigtige typer magnesiumforbindelser til at virke afslappende og afstressende. Desuden skal man kun tage én tablet dagligt, for at få den rigtige dosis. Min tablet indtages om aftenen i forbindelse med aftensmåltidet.

Kalk-tilskud

Når man udelader mælkeprodukter i kosten er det vigtigt at få nok kalk fra andre kilder. Det er de færreste fødevarer som indeholder lige så meget kalk som mælkeprodukter, så derfor er den praktiske løsning at tage kalktilskud i pilleform.